Διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδος 2009 όμιλος ΕΣΣΠΕΠ

Οι πρώτες συναντήσεις που γίνονται με γεωγραφικά κριτήρια και μετα απο ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΔΡΑΣ είναι:

ΝΟ Καλαμάτας - ΠΑΣ Ιάσων Μεσσήνης

ΓΑΕΤ "ΔΙΩΝ" Κυπαρισσεύς- ΣΟ Φιλιατρών

ΦΟ Τρίπολης-ΣΟ Κορίνθου

ΣΟ Άστρους- ΠΣ Μελισσίου

ΣΣ Ναυπλιου"Αγ.Νεκτάριος" - ΑΟ Κρανιδίου

.............................................................................................

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2009 ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.


01) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. προκηρύσσει την προκριματική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας 2008. Ο νικητής ανακηρύσσεται Κυπελλούχος της Ένωσης.

02) ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Θα ορισθεί από την Ένωση.

03) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: 25/1 , 1/2 , 8/2 , 15/2

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 11.ΟΟ΄ (Το φιλοξενούμενο σωματείο δικαιούται να ζητήσει ώρα έναρξης 12.00΄εάν έχει απόσταση πάνω από 100 χιλ.)

04) ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Η σύνθεση των ομάδων είναι τετραμελής. Κάθε σωματείο μπορεί να χρησιμοποιήσει με οποιαδήποτε σειρά 4 σκακιστές ανεξάρτητα από δυναμικότητα, φύλλο και ηλικία Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

Όλα τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα κοινοτικό σκακιστή (ή/και αλλοδαπό για τα σωματεία Α! Εθνικής), η δήλωση του οποίου πρέπει να γίνει μέχρι 23/1/09.

05) ΣΥΣΤΗΜΑ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες γίνονται με απλό σύστημα νοκ-άουτ και η νικήτρια ομάδα κάθε αγώνα προκρίνεται στον επόμενο γύρο.

06) ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90΄ για κάθε παίκτη, για όλη την παρτίδα και 30΄΄ πρόσθετο χρόνο σε κάθε κίνηση και από την πρώτη κίνηση. Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς της FIDE.

07) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ: Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 3,5 πόντους (σκορ 3,5-0).

08) ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το εξής κριτήριο (κριτήριο Βερολίνου): Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 4 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 3 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 2 μονάδες, νίκη στην 4η σκακιέρα δίνει 1 μονάδα. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

09) ΗΜΕΡΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ: Η κλήρωση για κάθε αγωνιστική θα γίνεται, την αμέσως προηγούμενη Τρίτη ώρα 19.00 στα γραφεία της Ένωσης.

10) ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Οποιαδήποτε αίτηση για αλλαγή στο πρόγραμμα (διεξαγωγή του Αγώνα πριν την Κυριακή ή σε άλλη από την καθορισμένη ώρα) θα πρέπει να υποβάλλεται πριν από την κλήρωση των αγώνων με επαρκή αιτιολόγηση. Η έγκριση τέτοιας αίτησης γίνεται από το Δ.Σ Ένωσης.

11) ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ: Προκειμένου να στρογγυλοποιείται ο αριθμός των ομάδων σε δύναμη του αριθμού 2, και να έχουμε τον επιθυμητό αριθμό γύρων, τα ζευγάρια προκύπτουν με κατευθυνόμενη επιλογή ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΔΡΑΣ όπου αυτό υπαγορεύεται από οικονομικούς, και γεωγραφικούς λόγους. (ΟΣΚ, ΠΥΡΓΟΣ, ΣΠΑΡΤΗ, στο2ο γύρο) Τα ζευγάρια προκύπτουν με ελεύθερη κλήρωση από την φάση των 8 ομάδων

12) ΠΡΟΚΡΙΣΗ: Η ομάδα που προκρίθηκε στον επόμενο γύρο πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλει το φύλλο αγώνα με έγγραφο με φαξ ή ταχυδρομικά στην Ένωση ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Παράλειψη τέτοιας έγγραφης ή τηλεγραφικής ειδοποίησης αποτελεί ΛΟΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ από την κλήρωση του επόμενου γύρου. Αναπλήρωση της θέσης αυτής με άλλη ομάδα δεν επιτρέπεται.

13) ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Σε κάθε συνάντηση η ομάδα ορίζει έναν «Αρχηγό Ομάδας», που μπορεί να είναι και ένας από τους αγωνιζόμενους παίκτες της, ο οποίος 15 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα παραδίνει γραπτά τη σύνθεση της ομάδας του στον διαιτητή της συνάντησης. Η σύνθεση που έχει ήδη παραδοθεί δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

14) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Σε κάθε συνάντηση ορίζεται διαιτητής από την Τ.Ε.Δ. που συμπεριλαμβάνεται στον ισχύοντα Πίνακα Ενεργών Διαιτητών της ΕΣΟ. Στην περίπτωση μη εμφάνισης διαιτητή ορισμένου από την ΤΕΔ, για οποιονδήποτε λόγο, το εντός έδρας σωματείο είναι υπεύθυνο για τον ορισμό διαιτητή της συνάντησης.

15) ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις εναντίον των αποφάσεων του διαιτητή υποβάλλονται στον διαιτητή της συνάντησης, το αργότερο μέχρι την λήξη της υπόψη συνάντησης,. Το ύψος του παράβολου ορίζεται στα 50 Euro. Οι ενστάσεις εκδικάζονται πριν από την κλήρωση του επόμενου γύρου από την επιτροπή ενστάσεων της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

16) ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στη νικήτρια των τελικών της Ένωσής μας θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια σε έξη από τους παίκτες της.

17) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η ΕΣΟ θα συμμετάσχει στα έξοδα μετακίνησης και γενικά στις δαπάνες συμμετοχής του κυπελλούχου Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. (οδοιπορικά, διατροφή) από την φάση των μπαράζ.

Ο Διοργανωτης

Posted in |

0 σχόλια: