ΠΑΙΖΩ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΣΚΑΚΙΠαίζω Σκάκι Μαθαίνω Σκάκι  23/4/2013
    Δελτίο Τύπου
Συνεχίζει η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου  το επιμορφωτικό πρόγραμμα « Παίζω Σκάκι Μαθαίνω Σκάκι » για τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Πύργου .

Το 3ο Δημοτικό με συμμετοχή 50 παιδιών το 4ο Δημοτικό με περισσότερα από 220 παιδιά να παίρνουν μέρος και το 5ο δημοτικό με 120 μικρούς μαθητές  ενώ για αυτή την εβδομάδα η ΣΑ Πύργου θα βρεθεί στα  7ο και 10ο Δημοτικό.
«Είναι ευχάριστα τα προβλήματα που μας δημιουργούν  η μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών στο πρόγραμμα όταν έχουμε ταυτόχρονα τόσο μεγάλους αριθμούς συμμετοχών  αλλά οι λύσεις υπάρχουν και σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς  των σχολείων κάνουμε το καλύτερο δυνατό» μας είπε ο υπεύθυνος στον νομό Ηλείας για το σχολικό σκάκι της ΕΣΣΠ κ. Σιγούρος Μιχ.
Η ανταπόκριση των παιδιών είναι μεγάλη και με ενθουσιασμό συμμετέχουν στην διαδικασία  ζητώντας μας την συνέχιση των σεμιναρίων - αγώνων.

Ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Πύργου κ. Πικέας Γιώργος μας είπε.
«Το σχολείο μέσα από τους σκοπούς και στόχους που έχει , όπως διαμορφώνονται από τα αναλυτικά προγράμματα , φέρνει τους μαθητές του σε επαφή με αντικείμενα και δεξιότητες που καλλιεργούν το νου, τους δίνουν την ευχαρίστηση της ανακάλυψης, ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ τους.
Η πραγματοποίηση στο σχολείο μας του ταχύρρυθμου επιμορφωτικού προγράμματος « Παίζω Σκάκι-Μαθαίνω Σκάκι» από την Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, έφερε τους μαθητές κοντά σε ένα παιχνίδι που τους δίνει την ευχαρίστηση της συμμετοχής σε μια ανταγωνιστική δραστηριότητα με συνομήλικους, μέσα από την οποία αναπτύσσεται η ικανότητα επικοινωνίας με τους γύρω του. Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με το σκάκι. Κάποιοι για πρώτη φορά και κάποιοι έδειξαν τις ικανότητες που έχουν . Γνώρισαν μέσα στο χώρο του σχολείου μια διαφορετική διέξοδο για τον ελεύθερο χρόνο τους.
Ευχαριστούμε τον κ. Μιχάλη Σιγούρο και την Σκακιστική Ακαδημία Πύργου για την όλη προσπάθεια.»

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μετά τις διακοπές του Πάσχα ενώ στο τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου προγραμματίζετε το 2ο ανοιχτό σχολικό πρωτάθλημα του Ν. Ηλείας όπου θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Η ΣΑ Πύργου θα στηρίξει και το εσωτερικό σκακιστικό πρωτάθλημα των μαθητών του γυμνασίου Λάλα αλλά και κάθε σχολείο του νομού μας ανεξαρτήτως βαθμίδας σε οποιαδήποτε προσπάθειά τους σχετική με το σκάκι, αγώνες σεμινάρια simoultane κτλ
Πληροφορίες για το πρόγραμμα και την Σκακιστική Ακαδημία Πύργου στο τηλ 6932879488 κ Σιγούρο Μιχ. Παίζω Σκάκι Μαθαίνω Σκάκι 5ο Δημοτικό Πύργου
 Δείτε Φωτογραφίες εδώ

Παίζω Σκάκι Μαθαίνω Σκάκι 3ο Δημοτικο Πύργου

Δείτε φωτογραφίες εδώ
______________________________________________________________________________
Παίζω Σκάκι Μαθαίνω Σκάκι  8ο Δημοτικό Πύργου

pirgoschess's 8o Dimotiko album on Photobucket
Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου βρέθηκε η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου προωθώντας το πιλοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας με τον τίτλο Παίζω  Σκάκι Μαθαίνω Σκάκι.
Με το απόλυτο 100% συμμετοχής οι μαθητές του 8ου Δημοτικού αλλά και του νηπιαγωγείου Λαμπετίου  έπαιξαν σκάκι υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων της ΣΑ Πύργου  ενώ όλα τα παιδιά στο τέλος πήραν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ο Δ/ντης του 8ου Δημοτικού μας δήλωσε:
Την Παρασκευή 5 Απριλίου  υλοποιήθηκε στο σχολείο μας με ιδιαίτερη επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα « Παίζω σκάκι - Μαθαίνω σκάκι » από τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου. Σκοπός του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν  οι μαθητές το κορυφαίο αυτό πνευματικό παιχνίδι, μέσα από τη συμμετοχή και τη βιωματική δράση των ιδίων. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης καθ’ όλη τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος.   Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου κ. Μιχάλη Σιγούρο και τους συνεργάτες του για την ωραία πρωτοβουλία τους.  Τους συγχαίρουμε και δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να ανταποκριθούμε σε παρόμοιες εκδηλώσεις τους στο μέλλον.

ΚΟΥΣΑΒΕΛΟΣ  ΝΙΚΟΣ

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει επίσης η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου και το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πύργου.
Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα γίνει με έναν αγώνα μεταξύ των επίλεκτων σκακιστών των σχολείων που δηλώνουν συμμετοχή ανακηρύσσοντας τον πρωταθλητή πόλης.
Ήδη υπάρχουν αρκετά δημοτικά που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρων για τους αγώνες αυτούς και η ΣΑ Πύργου θα στηρίξει κάθε σχολείο για την πραγματοποίηση των αγώνων.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στον υπεύθυνο για το σχολικό σκάκι του Ν Ηλείας κ. Σιγούρο Μιχ στο τηλ. 6932879488.

Posted in |

0 σχόλια: