simultané στην Ζαχάρω

Simultané στα Ανθεστήρια Ζαχάρως 2016
Μία διοργάνωση των Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας ΠΟΛΥΜΝΙΑ - Π.Σ.Τ.Α.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Η ΣΑ Πύργου όπως πάντα είναι στην διάθεση κάθε φορέα που επιθυμεί να διοργανώσει σκακιστική εκδήλωση, έτσι και τώρα απάντησε θετικά στην πρόταση πρόσκληση για ένα Simultané στην πλατεία της Ζαχάρως την Κυριακή 8 Μαΐου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα Ανθεστήρια.

Η πρώτη κίνηση με αντίπαλο τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Φιγαλείας κ. Βλάχο Γ.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής είχαν συγκεντρωθεί μικροί και μεγάλοι στο χώρο της εκδήλωσης και το Simultané ξεκίνησε στις 19.00μμ χωρίς καθυστέρηση. Για 3 ώρες ο κ. Σιγούρος Μιχ FIDE NI αντιμετώπιζε τους 35 αντιπάλους του - σε αρκετές περιπτώσεις με τους αναλυτές τους μαζί - οι οποίοι έδειξαν πάθος και διάθεση για την νίκη που τελικά ήρθε για τον 24χρονο Σιδέρη Κων/νο.

Σε πρώτο πλάνο ο 24χρονος Σιδέρης Κων/νος

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια εκδήλωση στην Ζαχάρω και το ενδιαφέρων έφτασε να κρατήσουν οι διοργανωτές λίστα αναμονής για τους συμμετέχοντες. Αισθητή η οργανωμένη παρουσία μελών του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Φιγαλείας τόσο στο οργανωτικό τομέα όσο και στο αγωνιστικό. Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Ζαχάρως- Φιγαλείας κ. Φάμελος Ν. χωρίς να αγωνιστεί όμως.


«Προσπαθούμε να δώσουμε την σπίθα που χρειάζεται ο κόσμος στην περιφέρεια για να αναπτύξει το σκάκι που μόνο θετικά έχει να προσφέρει σε όλες τις ηλικίες .  Έτσι και την Κυριακή 8 Μαίου βρεθήκαμε στην Ζαχάρω για να παίξουμε σκάκι  δίνοντας το κίνητρο σε παράγοντες και πολίτες να δουν και να αναπτύξουν το σκάκι στην περιοχή του. Τα θετικά σχόλια ήταν πολλά και ο αριθμός των  ενδιαφερομένων επίσης ώστε να ξεπηδήσουν σκακιστικά κύτταρα στην περιοχή. Μάλλον Φιγαλεία (όπως δεσμεύτηκε η πρόεδρός της κ. Ολυμπία Κατσάμπουλα) και Ζαχάρω θα είναι οι επόμενοι σκακιστικοί πόλοι του νομού μας.»


Η ΣΑ Πύργου ευχαριστεί τους  Ζήρο Γεώργιο ΠΟΛΥΜΝΙΑ – Κατσάμπουλα Ολυμπία Πρόεδρο ΔΔ Φιγαλείας και Καραγγελή Μαρία Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Posted in |

2 σχόλια:

  1. zinovia Says:

    Μπραβο σε ολους και πανω απ ολους το δαδκαλο μας, Μιχαλη Σιγουρο.

  2. Καραγγελή Κυριακή - Μαρία Says:

    Συγχαρητήρια!!!