Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην ΣΑ Πύργου

από την σελίδα Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου

στη Σκακιστική Ακαδημία

Τη Δευτέρα 20/11/2017 εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, μετά την επίσκεψή τους στην επιχείρηση Παναγιωτόπουλος, (στο δεύτερο τμήμα της ημέρας, 7:00 με 9:00μμ.) επισκέφθηκαν στη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου. Σκοπός αυτής της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η γνωριμία με το άθλημα του ζατρικίου και τους κανόνες του (καθώς οι περισσότεροι δεν το γνώριζαν) αλλά και το παίξιμο της πρώτης παρτίδας σκάκι.

Τα κομμάτια είναι στημένα. Ενώ ο δάσκαλος διδάσκει, οι μαθητές ανυπομονούν να παίξουν! 

Οι εκπαιδευόμενοι κάθισαν μπροστά από τις στρωμένες σκακιέρες και ο οικοδεσπότης της Ακαδημίας κ. Μιχάλης Σιγούρος τους καλωσόρισε και έκανε τις απαραίτητες συστάσεις: “Από ΄δω τα πιόνια κι από ΄δω η Βασίλισσα!” Ο πύργος κινείται οριζόντια και κάθετα, ο αξιωματικός μόνο διαγώνια και στο χρώμα του, η βασίλισσα έτσι, κτλ κτλ. Εξηγήθηκε ο σκοπός του παιχνιδιού και η βαρύτητα του βασιλιά. Αξιολογήθηκαν τα κομμάτια που συμμετέχουν. Τελευταίο παρουσιάστηκε το πιόνι και οι κινήσεις που κάνει.

Ο Μιχάλης Σιγούρος παρουσιάζει την κίνηση του πιονιού, ενώ οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν
Μετά απ΄αυτό οι εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. “έπαιξαν” την πρώτη παρτίδα τους. Η εμπειρία λίγο παράξενη αλλά γόνιμη. Μέχρι να μάθεις τις κινήσεις των κομματιών, χρειάζεσαι λίγο χρόνο! Η επόμενη παρτίδα δεν περιείχε όλα τα κομμάτια: ήταν πιονομαχία, συμμετείχαν μόνο τα πιόνια. Εκεί οι συμμετέχοντες το ευχαριστήθηκαν. Ο κ. Σιγούρος έδωσε στους εκπαιδευόμενους μερικούς σκακιστικούς σελιδοδείκτες και άφησε ανοιχτό ραντεβού για τις επόμενες παρτίδες σκάκι. Από την επίσκεψη αυτή επιτεύχθηκε η γνωριμία με τα κομμάτια του σκακιού, τις κινήσεις και του κανόνες του παιχνιδιού και η αρχική απομυθοποίηση του παιχνιδιού.

Η Μαρίλντα περιμένει τον αντίπαλό της!

Posted in |

0 σχόλια: