Εισαγωγή στο Σκάκι στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας




Σε επαφή με το σκάκι, το επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, είχαν την ευκαιρία να έρθουν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που βρίσκεται και λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.


Συγκεκριμένα, προσκεκλημένος στο 2ο ΣΔΕ Πάτρας την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 ήταν το μέλος της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου, προπονητής σκακιού FIDE N.I. κ. Μιχάλης Σιγούρος. Ο κ. Σιγούρος μίλησε σε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς για την ιστορία του δημοφιλέστερου επιτραπέζιου παιχνιδιού στον κόσμο και δίδαξε τις κινήσεις και τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται για να μπορέσει κάποιος να κάνει τα πρώτα βήματα στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό «άθλημα», όπως έχει χαρακτηριστεί το σκάκι.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν με έντονο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν με προσοχή τη διδασκαλία και τις οδηγίες του κ. Σιγούρου, διατύπωσαν πολλά ερωτήματα και έπειτα εφάρμοσαν τις γνώσεις που απέκτησαν σε παρτίδες σκακιού που έπαιξαν μεταξύ τους.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή σκακιού κ. Μιχάλη Σιγούρο για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθεί το σχολείο μας και να υλοποιήσει αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα ευχάριστη εκπαιδευτική δράση.





Posted in |

0 σχόλια: