Νεανικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΣΑ Πύργου 2019


Αποτελέσματα Κ08 - Κ10 - Α10
Όλες οι Φωτογραφίες ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκε το Νεανικό Πρωτάθλημα σκακιού που διοργάνωσε την Κυριακή 6 Ιουν η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου σε 3 ομίλους των 6 γύρων με την συμμετοχή 31 παιδιών από 6 έως 15 ετών.


Με την θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο στις σκακιέρες από τις μάχες με στόχο την νίκη και το υψηλό αγωνιστικό πάθος των μικρών αθλητών-τριών η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι και ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων και των μεταλλίων στους νικητές.

Φυσικά για άλλη μια φορά οι εκπλήξεις έδωσαν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στους αγώνες με τον μικρότερο των αγώνων τον 6χρονο Δηλάρη Πέτρο να κόβει πρώτος το νήμα στην κατηγορία των Κ08 ( έως Β Δημοτικού) ακολούθησαν οι Οικονομόπουλος Ανδρέας, Κρεκουκιώτης Γιώργος, Φραγκούλης Μάριος και Αντύπας Τίτος. 


Στην Κ10 (έως Δ Δημοτικού) μεγάλος νικητής ο Σταθόπουλος Κων/νος Παρασκευάς με 5/6 και ακολούθησαν οι Μπερκουτάκη Φιλοθέη, Κονταξής Χαράλαμπος και Γεωργίου Βασιλική.



ενώ στην μεγάλη κατηγορία νικητής και αήττητος με 6/6 ο Μπερκουτάκης Νεκτάριος Ραφαήλ. και την Γιαννοπούλου Δωροθέα στην 2η θέση και ακολούθησαν οι Καλλιοντζής Παναγιώτης και Ζέρβας Διον.

Τις απονομές έκανε ο Διευθυντής Αγώνων κ. Σταθόπουλος Γιώργος .


Ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου ευχαρίστησε τόσο τους αθλητές όσο και τους συνοδούς τους και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στο μεγάλο καλοκαιρινό 3ήμερο τουρνουά που θα διοργανώσει η ΣΑ Πύργου στις 16-17 και 18 Αυγ για 9η συνεχή χρονιά με την επωνυμία 
9ο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.

____________________________________________________





Νεανικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΣΑ Πύργου 2019

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου προκηρύσσει το
Νεανικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΣΑ Πύργου 2019

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κυριακή
9 – Ιουνίου – 2019
Επιβεβαίωση συμμετοχών
9.30 – 10.45 πμ
Κυριακή
9 – Ιουνίου – 2019
1ος – 6ος γύρος
Έναρξη 11.00πμ – Λήξη 14.30μμ
Κυριακή
9 – Ιουνίου – 2019
Τελετή Λήξης
14.45μμ

Σημ. 1: Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 9 Ιουνίου, ώρα 09:30 – 10:45 πμ.
Αθλητής-τρια που θα προσέλθει μετά την 10:45 πρωινή και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον 2ο γύρο .

4.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν στο email: msigouros@yahoo.com έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 με τα εξής στοιχεία Ονοματεπώνυμο – Ημ. γεννήσεως και τηλ επικοινωνίας.

5. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο καφέ ΕΠΑΡΧΕΙΟΝ στην κεντρική πλατεία Πύργου. Η ευθύνη για τη φύλαξη των συμμετεχόντων αθλητών-τριων, εκτός των αιθουσών που θα διεξάγονται οι αγώνες, είναι ρητά και αποκλειστικά των γονέων-κηδεμόνων-συνοδών. Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου  δε φέρει καμία ευθύνη για τους εκτός αίθουσας χώρους. Χώρος αγώνων είναι μόνο οι αίθουσες διεξαγωγής των αγώνων.

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε μαθητή – μαθήτρια, 12 λεπτά (12΄) για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο μαθητής – μαθήτρια παίρνει ακόμα τρία δευτερόλεπτα (3΄΄) χρόνου σκέψης.

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα  συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων Δημοτικών  Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών του νομού Ηλείας

8. ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Ορίζεται στα 10 ευρώ. Κάθε επιπλέον συμμετοχή από την ίδια οικογένεια 5 ευρώ.

9. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 4 ομίλους και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για όλους τους Ομίλους.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 4 κατηγορίες:
1.
Αθλητές-τριες
Κ08
2.
Αθλητές-τριες
Κ10
3.
Αθλητές-τριες
Κ12
4.
Αθλητές-τριες
Α12-20

Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.

10. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Για ελβετικό σύστημα 
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).                           
 (β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων)                                                                                     (γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).  

                                                                     Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ 
(β). Αριθμός νικών
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)

11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Η Επιτροπή ενστάσεων θα ορισθεί επιτόπου από το ΔΣ της ΣΑ Πύργου και μέλη της σκακιστικής κοινότητας που θα είναι παρόντα (συνοδοί, προπονητές, σκακιστές)., Η ένσταση υποβάλλεται εγγράφως με παράβολο 50€, στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται αμέσως πριν την επόμενη παρτίδα.
Σε περίπτωση δικαίωσης το παράβολο επιστρέφεται.
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.

12. ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλια θα δοθούν στους 6  πρώτους γενικής ανά κατηγορία. Διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Συμφώνως και με την απόφαση της ΕΣΟ 2/2013, μαθητής ή μαθήτρια που δεν παρευρεθεί στην τελετή των απονομών, το μετάλλιο μεταβιβάζεται στον/ην αμέσως επόμενο/η παρόντα/ούσα.


13. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Σταθόπουλος Γεώργιος


14. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιγούρος Μιχ.


15. ΓΕΝΙΚΑ: Η συμμετοχή σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.
Ο διοργανωτής (ΣΑ Πύργου) έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής.
Σε όσες σκακιέρες οι αγώνες ξεκινήσουν χωρίς χρονόμετρα, μετά τη πάροδο 20 λεπτών θα τοποθετούνται χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά μαθητή – μαθήτρια.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess)


Ο Πρόεδρος της ΣΑ Πύργου                                                         Η Γραμματέας της ΣΑ Πύργου

Σιγούρος Μιχ                                                                                             Θανοπούλου Δημ

Posted in |

0 σχόλια: