Σιμουλτανέ στην Χαλκίδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γέμισε σκακιστές η παραλία της Χαλκίδας!

Ακόμη μία επιτυχημένη εκδήλωση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”. O λόγος για τη 2η Επίδειξη Σιμουλτανέ που διεξήχθη το Σάββατο 26 Ιουλίου 2008 το βράδυ στο Στρογγυλό της Παραλίας της Χαλκίδας.

Οι δύο προσκεκλημένοι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας, γκρανμαίτρ και πολύπρωταθλητές Ελλάδας Στράτος Γρίβας και Άννα-Μαρία Μπότσαρη –η οποία το 2001, στα Καλάβρυτα, κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες αντιμετωπίζοντας σε σιμουλτανέ, διάρκειας 30 ωρών (!), 1102 αντιπάλους! (σκορ 1095 νίκες (!), 7 ισοπαλίες)- κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν –ταυτόχρονα!- όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες, ανεξαρτήτως ηλικίας και σκακιστικού επιπέδου, που βρέθηκαν το Σάββατο ο βράδυ στη Χαλκίδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 48 σκακιστές όχι μόνο από τη Χαλκίδα αλλά και από την υπόλοιπη Εύβοια και την Αθήνα (αρκετοί ήλθαν ειδικά για την εκδήλωση), ενώ, αν υπήρχαν περισσότερες σκακιέρες διαθέσιμες, είναι σίγουρο ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αφού, ακόμη και μετά την έναρξη της εκδήλωσης, προσέρχονταν σκακιστές που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν!......η συνέχεια εδώ

Posted in |

0 σχόλια: