Ατομικό Πρωτάθλημα Ηλείας - Ιονίων νήσων ΕΣΣΠ 2018

Ατομικό Πρωτάθλημα Ηλείας - Ιονίων νήσων ΕΣΣΠ 2018Κληρώσεις-ΑποτελέσματαΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
1ος γύρος

2ος γύρος

3ος γύρος

4ος γύρος  5ος γυρος 6ος γύρος Απονομές

18 Μαρτίου - Λεχαινά Ηλείας
5ος και 6ος γύρος - ΑπονομέςΜε την διεξαγωγή του 5ου και 6ου γύρου ολοκληρώθηκε το Ατομικό Πρωτάθλημα Ηλείας Ιονίων Νήσων της ΕΣΣΔΕΙΝ ( ΕΣΣΠ) 2018 όπου είχε ενσωματωθεί και η προκριματική φάση για τους Νομούς Ηλείας και Ζακύνθου του Ατομικού πρωταθλήματος της ΕΣΣΔΕΙΝ

Μια διοργάνωση που έγινε για πρώτη φορά στα Λεχαινά με τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης να την στηρίζει αλλά και με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 41! .
Διοργανωτικά ο κ. Δίπλας Χρ. κατάφερε να λύσει όλα τα θέματα και να προσφέρει ότι καλύτερο στους αθλητές και συνοδούς  ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήρια από όλους ως Διευθυντής Αγώνων.
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφ. Παιδείας και φίλος του Σκακιού κ. Μπαξεβανάκης Δημ οι βουλευτές κα Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη και κ. Μπαλαούρας Γερ.  ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Αριστειδόπουλος Χαρ. , ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και ο Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Μίγκος Ανδρ.


Στην ανάπαυλα των αγώνων μεταξύ 5ου και 6ου γύρου ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης παρέθεσε γεύμα στους διαγωνιζόμενους 


Η πρώτη θέση κρίθηκε στις ισοβαθμίες 5/6 με τον Παπαδόπουλο Θ της ΣΑ Πύργου να κόβει πρώτος το νήμα ενώ την 2η θέση πήρε ο Παναγιωτακόπουλος Χρ. επίσης της ΣΑ Πύργου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Τους ακολούθησαν οι Χαράρης Δ του ΣΟ Πύργου Cukaj M της ΣΑ Πύργου και Πράππας Χρ επίσης της ΣΑ Πύργου. Τις απονομές στους νικητές έκανε ο Υφ. Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης Δ.


Στις επιμέρους κατηγορίες είχαμε
Άνω των 50 1ος  ο Shahaj Arian του ΣΣ Ζακύνθου ο οποίος παρέλαβε το μετάλλιό του από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ. Στις γυναίκες πρώτη η Κουή Ελευθερία της ΣΑ  Πύργου  με τον αντιδήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Μίγκο Ανδρέα να της απονέμει το μετάλλιο.


Στην κατηγορία των αγοριών τις απονομές έκανε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Αριστειδόπουλος Χαρ. 
1ος Κ18 Καστής Φ της ΣΑ Πύργου
1ος Κ16 Θεοφιλόπουλος Μ της ΑΕ Λεχαινών
1ος Κ14 Σταθόπουλος Κ.Π. της ΣΑ Πύργου
1ος Κ12 Κολλύρης Ανδρ. της ΣΑ Πύργου
1ος Κ10 Σπυράτος Π της ΑΕ Λεχαινών και
1ος Κ08 Κρεκουκιώτης Γ της ΣΑ Πύργου


Στην κατηγορία των κοριτσιών τις απονομές έκανε ο πρόεδρος της ΑΕ Λεχαινών κ. Δημησιάνος Ανδρ.
1η Κ18 Βαρβαρίγου Αγγ του ΣΣ Ζακύνθου
1η Κ14 Λειβαδίτη Παρασκευή της ΣΑ Πύργου
1η Κ10 Δίπλα Μαρινα της ΑΕ Λεχαινών 
Τέλος ως μικρότερη συμμετοχή βραβεύτηκε  η  Γεωργίου Βασιλική της ΣΑ Πύργου.

25 Φεβ - Λεχαινά Ηλείας

Με τον Παπαδόπουλο Θ να βρίσκεται μόνος στην πρώτη θέση με 4/4 και τον Χαράρη Δ να τον ακολουθεί με 3,5/4 τελείωσε η 2η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος που περιλάμβανε τους 3ο και 4ο γύρο.Η μεγάλη νίκη του 11χρονου Μπίστα Π επί του Cukaj M στον 3ο γύρο ήταν η έκπληξη της ημέρας ενώ κακοπέρασε μέχρι να καταφέρει να κερδίσει πάλι στον 3ο γύρο ο Δημήτρουλας Δ τον 11χρονο Παπούλια Σ.
Με 3/4 ακολουθούν οι Πράπας Χρ - Καστής Φ - Cukaj M - Μπίστας Π - Παναγιωτακόπουλος Χρ και Παναγόπουλος Γ.

Οι 2 τελευταίοι γύροι θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου με τις μάχες να κορυφώνονται καθώς όλα είναι ανοιχτά όπου και θα έχουμε τον Πρωταθλητή Ηλείας Ιονίων νήσων ΕΣΣΠ για το 2018 και τους πρώτους των επί μέρους κατηγοριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό συμμετοχών (41) με διαφορά τουρνουά προκριματικής φάσης για τα τελικά της ΕΣΣΠ αφού τα υπόλοιπα 3 - Πάτρας Αιγιάλειας και Αιτωλοακαρνανίας είχαν το καθένα λιγότερες από τις μισές συμμετοχές.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 Ιαν - Λεχαινά Ηλείας.

Με την συμμετοχή 37 αθλητών-τριών ξεκίνησε το Ατομικό Πρωτάθλημα Ηλείας - Ιονίων νήσων ΕΣΣΠ 2018 στα Λεχαινά.
Μία συνδιοργάνωση των ΣΑ Πύργου - ΣΣ Ζακύνθου και ΑΕ Λεχαινών
Στην τελετή έναρξης απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτής Ηλείας κ. Εφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ και ο Διευθυντής Αγώνων εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του σκακιστικού τμήματος της ΑΕ Λεχαινών κ. Χρ. Δίπλας.

Τα καλύτερα σκακιστικά μυαλά των συλλόγων της Ηλείας και της Ζακύνθου συγκεντρώθηκαν για το ατομικό τους πρωτάθλημα και θα αγωνιστούν σε 6 γύρους συνολικά 28 Ιαν , 25 Φεβ κ;αι 18 Μαρτ.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 11.00πμ και έληξαν στις 18.45μμ ενώ σε αυτούς έχει ενσωματωθεί και η προκριματική φάση για τα τελικά του Ατομικού πρωταθλήματος της ΕΣΣΠ που θα γίνει στην Πάτρα.

Το ενδιαφέρων δεν περιορίζεται μόνο στον πρωταθλητή των αγώνων αλλά και στους πρώτους των επιμέρους κατηγοριών όπου και θα ανακηρυχθούν πρωταθλητές Ηλείας Ιονίων νήσων ΕΣΣΠ για το 2018.

Η διοργάνωση θέλει να ευχαριστήσει την Σιγαρεμπορική - Τσαγγάρης Β , Γ Μαρινόπουλος και Σια για τα προϊόντα που προσέφερε σε αυτήν.

_____________________________________________________________

Προκήρυξη

Ατομικό Πρωτάθλημα Ηλείας – Ιονίων νήσων ΕΣΣΠ 2018
Προκριματική φάση Ατομικού Ανδρών ΕΣΣΠ 2018
Η ΣΑ Πύργου σε συνεργασία με την ΑΕ Λεχαινών και τον ΣΣ Ζακύνθου διοργανώνουν το :
Ατομικό πρωτάθλημα Ηλείας - Ιονίων νήσων ΕΣΣΠ 2018 στο οποίο ενσωματώνεται και η προκριματική φάση των περιοχών αυτών του Ατομικού Πρωταθλήματος Ανδρών ΕΣΣΠ 2018 .
Χώρος Αγώνων : ΚΑΠΗ Λεχαινών
Σύστημα αγώνων :  Ελβετικό 6 γύρων 90΄+ 30’’. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική. Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας κάτω από τις 20 κινήσεις. Σκακιστής που δεν είναι παρών 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων μηδενίζεται και αποβάλλεται από την διοργάνωση.
Πρόγραμμα αγώνων :
Τελετή Έναρξης
Κυριακή 28 Ιαν 2018
10.45 πμ
1ος γύρος
Κυριακή 28 Ιαν 2018
11.00 πμ
2ος γύρος
Κυριακή 28 Ιαν 2018
15.30 μμ
3ος γύρος
Κυριακή 25 Φεβ 2018
11.00 πμ
4ος γύρος
Κυριακή 25 Φεβ 2018
15.30 μμ
5ος γύρος
Κυριακή 18 Μαρ 2018
11.30 πμ
6ος γύρος
Κυριακή 18 Μαρ 2018
15.30 μμ
Τελετή λήξης - Απονομές
Κυριακή 18 Μαρ 2018
19.00 μμ

Δικαίωμα Συμμετοχής : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές με θεωρημένο δελτίο που ανήκουν σε σωματείο της Ηλείας και Ιονίων Νήσων που ανήκουν στην ΕΣΣΠ
Αθλητές εκτός ΕΣΣΠ ή εκτός των προαναφερθέντων σωματείων μπορούν να συμμετάσχουν με δικαίωμα στα έπαθλα αλλά όχι στην πρόκριση για το Ατομικό Ανδρών ΕΣΣΠ 2018.
Αρχική Κατάταξη : Η αρχική κατάταξη των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση :
1. ELO FIDE 1ος 2018
2. ELO ΕΣΟ 1ου εξαμήνου 2018
3.  Αλφαβητική σειρά ( Με βάση το λατινικό αλφάβητο)
Άρση Ισοβαθμίας
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(δ). Περισσότεροι αγώνες με τα Μαύρα
Διαιτησία : Σε συνεννόηση με την ΤΕΔ ΕΣΣΠ
Ενστάσεις : Ενάντια σε απόφαση Διαιτητή, ασκείται ένσταση σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του κανονισμού αγώνων της Ε.Σ.Ο. και κατατίθεται ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον διευθυντή αγώνων ή στον επικεφαλή διαιτητή μαζί με παράβολο 90 € έως και 15 λεπτά μετά την λήξη του γύρου.  Σε περίπτωση μερικής ή ολικής αποδοχής της ένστασης το παράβολο επιστρέφεται.
Επιτροπή ενστάσεων Θα οριστεί από τα ΔΣ των ΣΑ Πύργου – ΑΕ Λεχαινών και ΣΣ Ζακύνθου.
Διευθυντής Αγώνων  : Δίπλας Χρ

Δηλώσεις Συμμετοχής : Οι δηλώσεις συμμετοχής και γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή  26/01/2018  και ώρα 21.00 εγγράφως στο email : msigouros@yahoo.com και στο τηλ 6932879488 κ. Σιγούρο Μιχ. Σε αυτήν θα αναφέρεται το Ονοματεπώνυμο το σωματείο στο οποίο αγωνίζεται ο αθλητής και ΑΜ ΕΣΟ και FIDE ID (αν υπάρχει)
Η επιβεβαίωση των συμμετοχών θα γίνει την Κυριακή 28/01/2018 από τις 10.30 πμ έως τις 10.45πμ. Όσοι αθλητές κάνουν επιβεβαίωση μετά τις 10.45 θα αγωνιστούν στον 2ο γύρο.
Παράβολο συμμετοχής : Ορίζεται στα 10 ευρώ
Προκρίσεις – Έπαθλα :
1ος Γενικής
Χρυσό Μετάλλιο
1ος Κ18
Χρυσό Μετάλλιο
2ος Γενικής
Χρυσό Μετάλλιο
1ος Κ16
Χρυσό Μετάλλιο
3ος Γενικής
Χρυσό Μετάλλιο
1ος Κ14
Χρυσό Μετάλλιο
4ος Γενικής
Χρυσό Μετάλλιο
1ος Κ12
Χρυσό Μετάλλιο
5ος Γενικής
Χρυσό Μετάλλιο
1ος Κ10
Χρυσό Μετάλλιο
1ος Α50
Χρυσό Μετάλλιο
1ος Κ08
Χρυσό Μετάλλιο
1η Γυναίκα
Χρυσό Μετάλλιο
1η Νεάνιδα Κ18
Χρυσό Μετάλλιο
Πρωταθλητής Ηλείας – Ιονίων νήσων ΕΣΣΠ 2018 – Κύπελλο - Χρυσό Μετάλλιο
Η διοργάνωση θα καλύψει το παράβολο συμμετοχής της τελικής φάσης του Ατομικού Ανδρών ΕΣΣΠ 2018 του αθλητή που θα προκριθεί και θα συμμετάσχει σε αυτήν.
Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ, αθλητής που δεν είναι παρών στην τελετή λήξης δεν δικαιούται το μετάλλιο, ούτε το προνόμιο της πρόκρισης που μεταβιβάζεται στον αμέσως επόμενο της κατάταξης.
Γενικά : Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη τους κανονισμούς αγώνων της ΕΣΣΠ και της ΕΣΟ αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων. Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες για την προβολή αυτών.
Οι αγώνες θα αξιολογηθούν για FIDE και Ελληνικό ELO

Εκ των Δ.Σ.  ΣΑ Πύργου, ΑΕ Λεχαινών και ΣΣ Ζακύνθου.

Posted in |

0 σχόλια: