Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ν. ΗΛΕΙΑΣ 2020


ΑΝΑΒΟΛΗ


Η οργανωτική επιτροπή του Μαθητικού πρωταθλήματος Ν. Ηλείας 2020  , αποφάσισε , έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, να αναστείλει τη διεξαγωγή του  παραπάνω πρωταθλήματος  που θα πραγματοποιούνταν στο Καφέ Επαρχείο στις 8 Μαρτίου 2020.   
Οι αγώνες θα διεξαχθούν  σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την οργανωτική επιτροπή.    
Ζητάμε συγγνώμη από τους μαθητές και τις μαθήτριες που ήθελαν να αγωνιστούν καθώς και από τους γονείς που προγραμμάτισαν να βρίσκονται στον Πύργο την Κυριακή 8 Μαρτίου αλλά θεωρήσαμε σωστό και υπεύθυνο να μην εκθέσουμε σε κίνδυνο τους μαθητές και τις μαθήτριες , τους γονείς και τους διαιτητές προσπαθώντας να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού σύμφωνα με τις  οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.
Η Οργανωτική Επιτροπή - ΣΑ Πύργου, ΑΕ Λεχαινών, ΑΣΑ Κόροιβος






Συμπληρωματική Προκήρυξη 12/02/2020

17. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μαθητές μαθήτριες άλλων νομών πλην του Ν. Ηλείας εκτός συναγωνισμού στις προκρίσεις.

Εκ του ΔΣ

_______________________________________________

Προκήρυξη
Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ν. ΗΛΕΙΑΣ 2020

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου προκηρύσσει
τελική φάση του Μαθητικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος νομού Ηλείας την 8 Μαρτίου 2020

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου σε συνεργασία των ΑΕ Λεχαινών και ΑΣΑ Κόροιβος  με την έγκριση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κυριακή
8 – Μαρτίου – 2020
Επιβεβαίωση συμμετοχών
9.30 – 10.30
Κυριακή
8 – Μαρτίου – 2020
1ος – 6ος γύρος
Έναρξη 11.00 – Λήξη 14.30
Κυριακή
8 – Μαρτίου – 2020
Τελετή Λήξης
15.00

Σημ. 1: Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 8 Μαρτίου, ώρα 09:30 – 10:30.
Μαθητής ή μαθήτρια που θα προσέλθει μετά την 10:30 πρωινή και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο.
4.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν στο emailmsigouros@yahoo.com έως την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 με τα εξής στοιχείαΟνοματεπώνυμο – Ον. Πατρός-Τάξη – Σχολείο και τηλ επικοινωνίας.
5. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο καφέ ΕΠΑΡΧΕΙΟΝ στην κεντρική πλατεία Πύργου. Η ευθύνη για τη φύλαξη των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών, εκτός των αιθουσών που θα διεξάγονται οι αγώνες, είναι ρητά και αποκλειστικά των γονέων-κηδεμόνων-συνοδών. Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου  δε φέρει καμία ευθύνη για τους εκτός αίθουσας χώρους. Χώρος αγώνων είναι μόνο οι αίθουσες διεξαγωγής των αγώνων.

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε μαθητή – μαθήτρια, 12 λεπτά (12΄) για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο μαθητής – μαθήτρια παίρνει ακόμα τρία δευτερόλεπτα (3΄΄) χρόνου σκέψης.

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα  συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων Δημοτικών  Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών του νομού Ηλείας

8. ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Ορίζεται στα 10 ευρώ. 

9. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομίλους κατά τάξη και θα αγωνιστούν με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων. Η αρχική κατάταξη στους ομίλους θα γίνει με αλφαβητική σειρά για όλες τις τάξεις. Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετεχόντων (λιγότερες από 7) θα γίνει συγχώνευση κατηγοριών με απόφαση του Διευθυντή  Αγώνων. Σε αυτή την περίπτωση θα ισχύσει ξεχωριστή κατάταξη και βραβεύσεις.
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
1.
Μαθητές-Μαθήτριες
Νηπιαγωγείων
2.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5.
Μαθητές-Μαθήτριες
Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6.
Μαθητές-Μαθήτριες
Ε’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7.
Μαθητές-Μαθήτριες
ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8.
Μαθητές-Μαθήτριες
Α’ Γυμνασίου
9.
Μαθητές-Μαθήτριες
Β’ Γυμνασίου
10.
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ’ Γυμνασίου
11.
Μαθητές-Μαθήτριες
Λυκείων
Ο Διευθυντής των Αγώνων σε συνεννόηση με τον επικεφαλής διαιτητή μπορεί να αλλάξει το σύστημα των αγώνων ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετοχών.
10. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:
Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων).
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
Για κυκλικό σύστημα (round robin)
(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων (τα μεταξύ τους αποτελέσματα)
11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Η Επιτροπή ενστάσεων θα ορισθεί επιτόπου από το ΔΣ της ΣΑ Πύργου και μέλη της σκακιστικής κοινότητας που θα είναι παρόντα (συνοδοί, προπονητές, σκακιστές)., Η ένσταση υποβάλλεται εγγράφως με παράβολο 50€, στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται αμέσως πριν την επόμενη παρτίδα.
Σε περίπτωση δικαίωσης το παράβολο επιστρέφεται.
Διευκρινίζεται ότι όλες οι κληρώσεις γίνονται με το εγκεκριμένο από τη FIDE πρόγραμμα κληρώσεων και κατά συνέπεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις που αφορούν θέματα κληρώσεων.

12. ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους μαθητές και στις 3 πρώτες μαθήτριες ανά κατηγορία (όχι γενική κατηγορία) . Οι μαθήτριες μετέχουν μόνο στα έπαθλα των μαθητριών. Διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Συμφώνως και με την απόφαση της ΕΣΟ 2/2013, μαθητής ή μαθήτρια που δεν παρευρεθεί στην τελετή των απονομών, το μετάλλιο μεταβιβάζεται στον/ην αμέσως επόμενο/η παρόντα/ούσα καθώς και τα προνόμια που απορρέουν από αυτό.

13. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ: Για την τελική φάση του Πανελλήνιου ατομικού – ομαδικού πρωταθλήματος μαθητών-μαθητριών 2019 προκρίνονται: ο πρώτος μαθητής και η πρώτη μαθήτρια ανά κατηγορία. Ενδέχεται να υπάρξουν και επιπλέον προκρίσεις για τον νομό μας μετά από απόφαση της ΕΣΟ.  
Σημειώνεται ότι για τις αναπληρώσεις των προκριθέντων για την τελική φάση θα πρέπει ο συμμετέχων να έχει κάνει τουλάχιστον το 50% της βαθμολογίας.
14. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Κρεκουκιώτης Διονύσης

15. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιγούρος Μιχ.

16. ΓΕΝΙΚΑ: Η συμμετοχή σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.
Ο διοργανωτής (ΣΑ Πύργου) έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή αυτής.
Σε όσες σκακιέρες οι αγώνες ξεκινήσουν χωρίς χρονόμετρα, μετά τη πάροδο 20 λεπτών θα τοποθετούνται χρονόμετρα με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά μαθητή – μαθήτρια.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.
Διευκρινίζεται ρητά ότι, ισχύουν οι κανονισμοί rapidplay της FIDE (FIDE handbook, Laws of Chess).

Ο Πρόεδρος της ΣΑ Πύργου                                                                Η Γραμματέας της ΣΑ Πύργου

Σιγούρος Μιχ                                                                                                    Θανοπούλου Δημ


Posted in |

0 σχόλια: