Εσωτερικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Γυμνασίου Καράτουλα

 Εσωτερικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Γυμνασίου Καράτουλα


Την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα διεξαχθεί το εσωτερικό πρωτάθλημα του Γυμνασίου Καράτουλα με 17 συμμετοχές από το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Καράτουλα με μαθητές-τριες που παρακολούθησαν το σκακιστικό επιμορφωτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Καράτουλα.

Οι αγώνες θα γίνουν με χρόνο 10΄+3" σε 5 γύρους

Το πρόγραμμα έγινε με την συνεργασία των ΑΕ Λεχαινών και ΣΑ Πύργου με τον FIDE NI κ. Σιγούρο Μιχ να διδάσκει μυστικά του σκακιού και να ετοιμάζει τους μαθητές-τριες ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε κανονικές σκακιστικές διοργανώσεις.


Προκήρυξη Εσωτερικού Πρωταθλήματος Σκάκι Γυμνασίου Καράτουλα

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Εσωτερικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Γυμνασίου Καράτουλα

 2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει το Γυμνάσιο Καράτουλα σε συνεργασία με εξωτερικό φορέα (υπό την αιγίδα της Α.Ε. Λεχαινών και της  Σκακιστική Ακαδημία Πύργου)

 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

15 Μαρτίου 2024

Τελετή Έναρξης

08.45 πμ

15 Μαρτίου 2024

1-6 γύροι

09.00 πμ

15 Μαρτίου 2024

Επιβεβαίωση – ανακοίνωση αποτελεσμάτων

12.30 μμ

 Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 08.30 – 08.45 πμ. Αθλητής/τρια που θα προσέλθει μετά την 08.45 πμ και εφ’ όσον έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον 2ο γύρο.

 4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Γυμνάσιο Καράτουλα.

 5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 10’ + 3” για κάθε κίνηση.

 6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων

 7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Καράτουλα που παρακολούθησαν το σκακιστικό επιμορφωτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Καράτουλα.

 8. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Νίκη 1 βαθμοί - Ισοπαλία 0,5 βαθμός - ήττα 0 βαθμοί. 

 9.ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Θα ισχύσουν κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:     

(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β). Buchholz (βαθμοί αντιπάλων). Αφαιρούμε το χειρότερο
(γ). Sonneborn-Berger (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). Αφαιρούμε το χειρότερο
(δ). Αριθμός νικών με τα Μαύρα.

 10. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Επιτροπή ενστάσεων Θα οριστεί από τη διεύθυνση των αγώνων πριν από την έναρξή τους. Η ένσταση υποβάλλεται εγγράφως στον διευθυντή αγώνων και εκδικάζεται αμέσως πριν τον επόμενο γύρο.

 11. ΕΠΑΘΛΑ - ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ: Ενδέχεται να δοθούν στους συμμετέχοντες μετά από σχετική  απόφαση της Διεύθυνσης των σχολείων (Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Καράτουλα).

 12. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: κ. Μπερκουτάκης Μιχαήλ.

 13ΕΠΙΚ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - διαιτησία: Σιγούρος Μιχάλης

 14. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Ως δηλώσεις συμμετοχής θεωρούνται οι ενυπόγραφες υπεύθυνές δηλώσεις των κηδεμόνων των μαθητών που συμμετέχουν στο επιμορφωτικό σκακιστικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Καράτουλα.

 15. ΓΕΝΙΚΑ: Ο Διοργανωτής μετά από ενυπόγραφη άδεια των κηδεμόνων των συμμετεχόντων μαθητών έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό από την διοργάνωση για την προβολή της. Συμμετοχή σημαίνει πλήρη αποδοχή των όρων της προκήρυξης. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων  

Ο Επικ. Διαιτητής Σιγούρος Μιχ. Διαιτητής Α’ κατ. – FIDE NI

Ο Συντονιστής της Ομάδας Δράσης: Μπερκουτάκης Μιχαήλ

Posted in |

0 σχόλια: