11ο Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων

11ο Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πατρών Προμηθέας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας διοργανώνει το 11ο Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων από Σάββατο 28 έως Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019. Οι παρτίδες θα έχουν διεθνή αξιολόγηση rapid.
ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58).
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ελεύθερη για όλους.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ατομικό ελβετικό σύστημα 7 γύρων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ώρα 17.15 ΕΝΑΡΞΗ Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ώρα 17.30 1ος γύρος Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ώρα 18.30 2ος γύρος Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ώρα 19.45 3ος γύρος Σάββατο 28 Δεκεμβρίου ώρα 20.45 4ος γύρος Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ώρα 17.30 5ος γύρος Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ώρα 18.30 6ος γύρος Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ώρα 19.30 7ος γύρος Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ώρα 20.30 ΑΠΟΝΟΜΕΣ Αναβολές δεν δίνονται.
ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 20 λεπτά ο κάθε αθλητής για όλη την παρτίδα + 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ: Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κ. Παντελής Αθανασίου. Τον Διαιτητή θα ορίσει η ΤΕΔ σε συνεννόηση με τους διοργανωτές.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ο κάθε σκακιστής έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση εναντίον απόφασης του διαιτητή, την οποία καταθέτει πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου καταβάλλοντας παράβολο 30€ στην διεύθυνση των αγώνων.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Η νίκη σε κάθε παρτίδα δίνει 1 πόντο, η ισοπαλία 0,5 και η ήττα 0. Κριτήρια ισοβαθμίας: Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύον τα εξής κριτήρια ισοβαθμίας: 1)Τουρνουά ισοβάθμων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
2) Μπούχολτς
3) Σόννεμπορν-Μπέργκερ
4) Αριθμός νικών
5) Ποσοστό επιτυχίας επί τοις % με τα μαύρα Ομαδική Βαθμολογία : Με τη δήλωση συμμετοχής κάθε σκακιστής δηλώνει και το επάγγελμά του και πριν την εκκίνηση του τουρνουά κατατάσσεται σε μία «επαγγελματική τάξη». Η βαθμολογία κάθε ομάδας προκύπτει από την άθροιση των επιμέρους αποτελεσμάτων των τεσσάρων μελών της με το καλύτερο αποτέλεσμα στο ατομικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας αθροίζονται τα επιμέρους κριτήρια ισοβαθμίας. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει συμφωνία των σκακιστών για να κατέβει «ομάδα», όλοι μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά και απλώς ο διοργανωτής θα τους κατατάξει σε μία «επαγγελματική τάξη» για τους σκοπούς της ομαδικής βαθμολογίας. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τη σύνθεση των ομάδων κατά την κρίση του (πριν τον 1ο γύρο) για την καλύτερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
ΕΠΑΘΛΑ: Ατομικά:
1ος Γενικής κατάταξης: κύπελλο + μετάλλιο 2ος Γενικής κατάταξης: μετάλλιο 3ος Γενικής κατάταξης: μετάλλιο
Ομαδικά:
Η πρώτη ομάδα χρυσά μετάλλια στους αθλητές της (οι 4 πρώτοι που συνεισέφεραν τους βαθμούς). Παρομοίως ασημένια μετάλλια στους αθλητές της δεύτερης ομάδας και χάλκινα μετάλλια στους αθλητές της τρίτης ομάδας. Σε περίπτωση αθλητών που συνεισέφεραν τους ίδιους βαθμούς, χρησιμοποιούνται τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας της ατομικής βαθμολογίας.
ΓΕΝΙΚΑ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σε αυτή την προκήρυξη ισχύουν οι κανονισμοί αγώνων ατομικών πρωταθλημάτων καθώς και οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον Διευθυντή αγώνων κ. Παντελή Αθανασίου τηλ. 6983507263 έως και δύο ώρες πριν την έναρξη του πρώτου γύρου. Σε περίπτωση πλήρωσης της αίθουσας των αγώνων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Posted in |

0 σχόλια: